2023. június 06. - Cintia, Norbert
EUR : 369.42
USD : 345.38
Időjárás ikon18°15°

Budaházy üzenete a börtönből: Éljen a magyar szabadság, éljen a Haza!

Budaházy György eljutatta levelét szerkesztőségünkbe, alább változtatások nélkül közöljük.


Mindenkinek köszönöm az értünk való kiállást, hatalmas erőt és biztatást ad mindannyiunknak. Biztos vagyok benne, hogy ezek a kiállások a sorsunk további alakulásában is fontos szerepet fognak játszani és eddig is azt játszottak.

Remélem, hogy nem kell a jogerős ítélet és a beszámított korábbi szabadságkorlátozásaim szerint számított 2025. június 25-éig fegyházban lennem, nagyon számítok társaimmal együtt a köztársasági elnök asszony mielőbbi kedvező döntésére. Már csak azért is, mert – bár a jogerős ítéletet törvényesnek nem tudom elfogadni – azt legalább kimondta, hogy nem vagyunk terroristák és nem vagyunk veszélyesek a társadalomra. Ennyiben győzött az igazság, abban sajnos nem, hogy az ítéleti tényállásban lévő hazugságokat és azokat megalapozó koholt bizonyítékokat nem gyomlálta ki az Ítélőtábla.

És sajnos ügyünkben a jogszolgáltatás is elbukott, mert a jogerős döntés az eljárás során a különböző hatóságok által elkövetett összes súlyos jogsértésen korrekció nélkül túllépett vagy egyenesen legalizálta azt. Tavaly a március 15-i nemzeti ünnepünket még éppen kint töltöttem, másnap az elsőfokú ítélet után ismét elhurcoltak. Idén sajnos éppen csak itt bent kell megéljem, de remélem, hogy utána végre szabad lehetek végérvényesen a meghurcolt társaimmal együtt. A márciusi 12 pont 11. pontja 175 év után ismét időszerű ügyünk kapcsán és bízom benne ezt a kegyelmi döntéshozók is érzik, s tudják: „A politikai statusfoglyok szabadon bocsátassanak.”

Szabadságot a politikai foglyoknak! Éljen a magyar szabadság, éljen a Haza!

Budapest, 2023. március 14.

Budaházy György

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató