2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Egymás faszát tövig bekapva fuldokolnak liberális cselédeink

Kitüntették egymást az ukrán propagandisták...

Nyilas Gergely és Huszti István, a Telex két munkatársa nyerte a Magyar Sajtódíjat – hirdette ki kedden a Magyar Újságírók Országos Szövetsége a magyar sajtó napja alkalmából megtartott ünnepségén, ahol több szakmai díjat átadtak. Kollégáik mellett a Nyugat.hu és a Partizán is Magyar Sajtódíjban részesült.

Nyilas Gergely újságíróként, Huszti István pedig fotóriporterként tudósított több alkalommal Ukrajnából. Miután Oroszország megtámadta Ukrajnát, azonnal Kijevbe indultak, hogy a helyszínről nyújthassanak "hiteles tájékoztatást" a magyar olvasóknak. 2022-ben a magyar újságírók közül egyedülálló módon összesen több mint három hónapot töltöttek Ukrajna különböző régióiban: Kijevben, Odesszában és Harkivban – néhány száz méterre a fronttól is.

Mivel a cikkekben és a videókban az írás és kép "elválaszthatatlan egységet alkotott", ezért a párost Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője közösen jelölte a Magyar Sajtódíjra.

A Magyar Sajtódíj kuratóriumának tagjai: Kulcsár István televíziós és rádiós újságíró, volt moszkvai és New York-i tudósító, Uj Péter, a 444.hu főszerkesztője, Inotai Edit, a német közszolgálat ARD tudósítója, Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője, N. Kósa Judit, a Népszava publicisztikai rovatának vezetője és Stumpf András, a Válasz Online munkatársa és Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató