2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ráczné: Áldozat vagyok, de nem Gyurcsány Ferenc, hanem a Momentum áldozata

A DK új parlamenti képviselője leszögezte: a történteket nem élte meg sem abúzusnak, sem erőszaknak.

Ráczné Földi Judit, a DK új parlamenti képviselője interjút adott az ATV-nek. A lap felidézte, hogy a politikus a 2010-es években a felcsúti tao-pénzekkel kapcsolatos perek kapcsán vált ismertté, ám az előválasztás idején már saját offshore-ügye miatt került a reflektorfénybe. Mint ismert 2022-ben még nem lett képviselő, most viszont a nemrég elhunyt Kordás László mandátumot ő vette át. 

Az interjúból kiderült, hogy az utóbbi döntést a DK elnöksége hozta meg, nem Gyurcsány Ferenc.

A legnagyobb ellenzéki párt ezt a döntését azzal indokolta, hogy Ráczné Földi Judit hitvallása „az emberekért, az elesettekért és mindazokért harcolni, akiket Orbán rendszere kilátástalan helyzetbe sodort”.

A  beszélgetés során hangsúlyozta, hogy „a helyi politikát el lehet és el is kell választani ebben a tekintetben egymástól. A helyi és a parlamenti képviselőség teljesen más. Egy településen együtt élünk barátainkkal és ellenfeleinkkel, közösek az ügyeink. De ez nem azt jelenti, hogy a Fidesszel »alku« lenne. Székesfehérvár fideszes polgármestere is tartozik egy pártcsaládhoz, én is, és a közgyűlési vitákban ez meg is jelenik. De abban mindig konstruktív voltam, ha a város érdekét elő kellett mozdítani. 

Nem fogok a saját városom és az ott lakók ellen tenni” 
– húzta alá a DK-s képviselő.

„Ebben az ölelésben benne volt az elmúlt másfél év és a támogatás”

Az ATV felidézte, hogy „ikonikussá vált a parlamenti eskütétele”. Mint ismert, Gyurcsány Ferenccel előre megbeszélték, hogy megölelik egymást. Ezzel kapcsolatban Ráczné Földi Judit úgy fogalmazott: „ebben az ölelésben benne volt ez a másfél év, és az a támogatás, amit ettől a közösségtől kaptam. Egy interjúban ezt nehéz visszaadni, de enélkül a támogatás nélkül ezt a másfél évet nem éltem volna túl”. 

 Elmondta, hogy a történteket nem élte meg sem abúzusnak, sem erőszaknak. Végül leszögezte:

„persze, áldozat vagyok, de nem Gyurcsány Ferenc, hanem a Momentum áldozata, hogy ezt művelik velem hetek óta, saját politikai hasznot remélve ettől”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató