2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kocsis Máté: Kárpátaljai testvéreinknek végig kell nézniük, hogy a halottasházak megtelnek rokonaik holttestével

Kocsis Máté közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy nekünk magyaroknak különösen fontos, hogy mielőbb véget érjen a háború, hiszen nem csupán arról van szó, hogy a szomszédunkban dúlnak a harcok, nem csak a gazdasági érdekek miatt vágyunk békére, mert kárpátaljai nemzettársainkon keresztül közvetlenül is érintettek vagyunk a háborúban.

Nekünk van egy különleges szempontunk is, egy olyan szempontunk, amit senki nem ért rajtunk kívül. Mások ezt nem is érthetik, hiszen más nemzeteknek nem kellett megtapasztalniuk a trianoni diktátum által a magyarságnak okozott tragédiát – írta bejegyzésében a Fidesz frakcióvezetője, felhívva a figyelmet arra, hogy mások nem tudják, hogy a Kárpát-medencében élő külhoni magyaroknak soha nem volt könnyű sorsa; nekik mindig is keserves létküzdelmet kellett vívniuk azért, hogy megőrizhessék elődeiktől kapott anyanyelvüket, kultúrájukat és szokásaikat.

Ahogy az sem érdekli őket, hogy kárpátaljai testvéreinknek most végig kell nézniük, hogy a halottasházak megtelnek rokonaik holttestével. A kárpátaljai asszonyok pedig hiába várják haza a frontról édesapjukat, fivéreiket, fiaikat. Amikor mi azt mondjuk, hogy békét szeretnénk, akkor nem egyszerűen emberéleteket szeretnénk menteni, hanem aggódunk a honfitársainkért is, féltjük őket – zárta bejegyzését Kocsis Máté.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató