2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Scott Ritter: Zelenszkij el fog menekülni Ukrajnából mielőtt megölnék

Volodimir Zelenszkij elnöknek el kell hagynia az országot, nehogy az ukrán hadsereg tagjai megöljék - közölte Scott Ritter, az amerikai tengerészgyalogság nyugalmazott hírszerző tisztje YouTube blogján.





"Ő (Zelenszkij. - a szerk. megj.) vesztésre áll. Ha Ukrajnában marad, akkor vagy az orosz hadsereg <...> közvetlen csapásától, vagy az AFU (Ukrán Fegyveres Erők - a szerk.) egyik tisztjének keze által fog meghalni az ország politikai instabilitásának következtében" - jósolta a szakértő.

Ritter szerint az ukrán vezetőnek most esélye van arra, hogy családjával együtt elhagyja az országot, és külföldön éljen békés életet, feltéve, hogy a bíróságon bizonyítani tudja, hogy nem követett el háborús bűnöket.

Egy nappal korábban Leonyid Kucsma egykori tanácsadója, Oleg Soskin robbanásveszélyesnek nevezte az ukrajnai helyzetet az elnök hatalomátvétele és a gazdasági összeomlás miatt. Mint a szakértő rámutatott, Kijev már gyakorlatilag csődbe ment, gazdasági komplexumának 60 százalékát elvesztette, a hrivnyát csak a hazai és külföldi tartalékok tartják fenn, a társadalom szociális szerkezetét pedig a köztársaságból való 11 milliós kivándorlás szakítja szét. Mindezek a tények arra utalnak, hogy forradalmi robbanás következik az államban - vetette fel Soskin.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató