2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Trump: Ukrajnában béke kell, "késedelem nélkül"

"Minden lövöldözésnek véget kell vetni": Trump felszólított a békére az ukrán konfliktusban, azt mondja, hogy a Pentagont felül kell vizsgálni.



Donald Trump volt elnök csütörtökön kijelentette, hogy Ukrajnában "haladéktalanul békére" van szükség, emellett egy "teljesen átdolgozott" Pentagont követelt, és azt, hogy a Biden-kormányzat helyezze előtérbe az Egyesült Államok kapcsolatait a világhatalmakkal.

"Soha nem voltunk még közelebb a harmadik világháborúhoz, mint ma Joe Biden alatt. Egy nukleáris fegyveres hatalmak közötti globális konfliktus olyan mértékű halált és pusztulást jelentene, amilyenre még nem volt példa az emberiség történetében. Ez lenne a nukleáris armageddon" - mondta Trump.

"Semmi sem fontosabb, mint ennek a rémálomnak az elkerülése. El fogjuk kerülni, de új vezetésre van szükségünk" - hangsúlyozta.

Oroszország 2022. február 24-én megszállta Ukrajnát, és hatalmas támadást indított az utóbbi ország egész területén. Az Egyesült Államok több mint 100 milliárd dollárnyi segélyt küldött Ukrajnának, és januárban bejelentette, hogy 31 M1 Abrams fő harckocsit küld, miután decemberben bejelentették, hogy egy MIM-104 Patriot felszíni-levegő rakéta üteget biztosítanak az országnak.

"Minden egyes nappal, amíg ez a proxy-harc Ukrajnában folytatódik, globális háborút kockáztatunk"

- mondta Trump.

"Teljesen egyértelművé kell tennünk, hogy a célunk az ellenségeskedések azonnali teljes beszüntetése. Minden lövöldözésnek véget kell vetni. Ez a központi kérdés. Késedelem nélkül békére van szükségünk".

"Teljes elkötelezettséget kell vállalni a globalista neokon establishment lebontása mellett is, amely folyamatosan végtelen háborúkba rángat minket, és úgy tesz, mintha külföldön a szabadságért és a demokráciáért harcolna, miközben itthon harmadik világbeli országgá és harmadik világbeli diktatúrává változtatnak minket" - mondta Trump.



"A külügyminisztériumot, a védelmi bürokráciát, a hírszerző szolgálatokat és az összes többit teljesen át kell alakítani és újra kell szervezni, hogy megszabaduljunk a mélyállam embereitől, és Amerikát helyezzük az első helyre".

(Bennfentes.net)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató