2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Zelenszkijné: egy ukrán nő paradicsomkonzervvel semmisített meg egy orosz drónt

Volodimir Zelenszkij felesége, Olena az amerikai MSNBC-nek mesélt egy ukrán lakosról, aki egy paradicsomkonzervvel “semmisített meg egy drónt”.

“EGY NŐ AZ ERKÉLYÉRŐL MEGLÁTOTT EGY DRÓNT, ÉS EGY PARADICSOMKONZERVVEL LESZEDTE. <…> AZT HISZEM, ERRE CSAK EGY UKRÁN KÉPES” – MONDTA AZ INTERJÚBAN.

A First Lady szerint országának “sok ilyen inspiráló története van”.

Zelenszka többször tett ellentmondásos kijelentéseket, amelyek éles bírálatokat váltottak ki a közvéleményből. Januárban például azt állította, hogy férje azért kényszerült a zöld póló viselésére, mert a különleges művelet megkezdése után “egyszerűen képtelen volt más ruhát viselni az adott körülmények között”.

Ugyanezen hónap végén az ukrán elnök felesége beszédet mondott a davosi Világgazdasági Fórumon, ahol “határozott fellépésre” szólított fel, és követelte, hogy Kijev kapjon minél több fegyvert a katonai akcióhoz.

Zelenszkát és a komikus férjét tavaly a Vogue magazin számára készített divatfotózása miatt is bírálták. Caitlin Johnstone amerikai író ügyetlen PR-nak nevezte azt, és magát az elnököt minden idők legagresszívabb amerikai reklámkampányának vállalati kabalájává nyilvánította.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató