2023. március 24. - Gábor, Karina
EUR : 385.9
USD : 354.52
Időjárás ikon20°

Csekk Katka: Hága már körözi Putyint

Megszólalt a momentumos hazaáruló.

„Hága már körözi Putyint.

A háborús bűnösöket nem lehet mentegetni. Nem lehet közös sajtótájékoztatón barátnak nevezni. A háborús bűnösöket nemzetközi törvényszék elé kell állítani.

Ez persze nem megy egyik napról a másikra. De az első konkrét lépés ma megtörtént: elfogatóparancsot adott ki a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság Vlagyimir Putyin ellen.

Az oroszok válogatás nélkül lőnek lakóházakra, kórházakra, játszóterekre. Fegyverként használják a nemi erőszakot és a kínzást. Gyermekeket szakítanak el családjaiktól, és deportálnak Oroszországba.

Ezek aljas és gyalázatos háborús bűnök. És nem egyedi esetek. Ez egy szisztematikus, tudatos háborús taktika. Egyenesen Putyintól és Lavrovtól.

​És ha valaki ezek után Putyin védelmére kel az Európai Tanács ülésein, az olyan, mintha beleköpne a bucsai tömegsírba.

​A Renew Europe frakcióban a háború kitörése óta szorgalmazzuk, hogy álljon fel egy különleges törvényszék, minél előbb. A frakciómból az elsők között látogattam Ukrajnába, hogy a saját szememmel lássam, mi történik. A háborús bűnök kivizsgálásával nem lehet évtizedeket várni, most kell a bizonyítékokat dokumentálni, amíg frissek a nyomok. ​

​És ahogy eddig is tettük számtalanszor, most is hangsúlyozzuk: a Momentummal mi nem a nyugati szövetségeseinket tekintjük ellenségnek, hanem a háborús bűnös Vlagyimir Putyint.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató