2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Lecsaptak az oroszok: külföldi zsoldosok zaporizzsjai bázisát semmisítették meg

Orosz csapatok csapást mértek egy külföldi zsoldosbázisra Zaporozsja városában - közölte Vlagyimir Rogov, az "Együtt vagyunk Oroszországgal" mozgalom elnöke, a területi közigazgatás főtanácsának tagja a Telegram-csatornáján.



"Az ideiglenesen megszállt Zaporizzsja városában, a Velikiy Lugon található elit Renaissance lakópark területén található Monica Bellucci étteremkomplexumot ma kora reggel találat érte" - írta.

Elmondása szerint ez a komplexum volt az Idegenlégió harcosainak egyik fő bázisa.

"Itt állomásoztak a külföldi náci zsoldosok és kiképzők. Mint honfitársaim jelentik, a romok alól kiemelt harcosok holttesteinek száma már több tucatra tehető" - tette hozzá Rogov.

A Zaporizzsjai terület szeptember 30-án vált orosz területté, egy népszavazást követően, amelyen a résztvevők 93,11 százaléka szavazott az Oroszországhoz való csatlakozás mellett. Kijev nem ismeri el a szavazás eredményét, és folytatja a terület bombázását. Oroszország jelenleg a Zaporizzsjai terület több mint 70 százalékát ellenőrzi, az ukrán csapatok pedig továbbra is tartják a régió központját, Zaporizzsja városát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató