2023. március 24. - Gábor, Karina
EUR : 390.33
USD : 361.89
Időjárás ikon18°

Az első arab nyelvű utcatábla Düsseldorfban

Ettől a héttől kezdve Düsseldorfban is arab betűkkel jelenik meg az "Ellerstraße" Oberbilkben.

A város példát akar mutatni a kulturális sokszínűségre. De ennek nem mindenki örül.

A düsseldorfi Oberbilk városrészben, az Ellerstraße-n és környékén sok nem német gyökerű ember, főleg marokkóiak élnek. A város ezért most egy olyan utcatáblát helyezett ki, amelyen arab betűkkel az "Ellerstraße" felirat olvasható. Ezzel Düsseldorf sokszínűségét és nemzetközi jellegét kívánják hangsúlyozni. A nyitottság és az összetartozás gesztusa, mondják.


De úgy tűnik, ez nem mindenkinek tetszik.

Hildegard Düsing-Krems mesél erről a wdr.de lapnak. Ő a "Refugees are welcome in Düsseldorf" nevű egyesület elnöke. Az egyesület a közösségi médiában posztolt egy fotót az új utcatábláról a következő szöveggel:

"Németország első arab utcatáblája lóg Düsseldorf-Oberbilkben". Közel 700 komment után az önkéntesek kénytelenek voltak leállítani. "Az első kommentek nagyon pozitívak voltak. De aztán éjszaka jöttek a trollok".
 

"Úgy tűnik, sok kommentelő nem is érti, hogy az utcatábla egy gesztusról szól."

Hogy csak emberek írnak-e gyűlölködő kommenteket, vagy gépek is, azt az egyesület elnöke nem tudja megmondani. Mindenesetre sok kommenttől gombóc maradt a torkában. "Az emberek például azt mondták, hogy az utcatábla csak azért van, mert a környékbeliek túl lusták ahhoz, hogy megtanuljanak németül.

 

Kovács Tamás - Vadhajtások.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató