2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Észak-Korea: 800 000 diák és munkás jelentkezett egy nap alatt, hogy harcba szálljon Amerikával

Az észak-koreai állami újság szerint önként jelentkeztek.

Észak-Korea azt állítja, hogy mintegy 800 000 állampolgára önként jelentkezett, hogy csatlakozzon vagy újra beálljon az ország hadseregébe, hogy harcoljon az Egyesült Államok ellen – jelentette az észak-koreai állami újság szombaton.

Csak pénteken mintegy 800 000 diák és munkás fejezte ki az iránti vágyát, hogy bevonuljon vagy újra a hadsereg kötelékébe álljon, hogy szembeszálljon az Egyesült Államokkal, jelentette a Rodong Sinmun újság az Inquirer.net szerint. 

Kapcsolódó

Észak-Korea rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát bocsátott fel vasárnap a Keleti-tenger irányában, a dél-koreai hadsereg szerint ez volt a negyedik ilyen erődemonstráció egy héten belül, miközben Szöul és Washington öt év óta a legnagyobb közös hadgyakorlatot tartja.

A dél-koreai vezérkari főnökök egyesítette bizottsága arról számolt be, hogy egy rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát észleltek, amelyet

a szomszédos ország északnyugati részén fekvő Észak-Phjongan tartományból indítottak el. 

A japán védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a rakéta ötven kilométeres magasságba jutott, mintegy 800 kilométeres távolságot tett meg, majd becsapódott a tengerbe.    

Dél-Korea hétfő óta az elmúlt öt év legnagyobb katonai hadgyakorlatát tartja az Egyesült Államokkal közösen, amelynek célja az együttműködés megerősítése az északi fenyegetés felerősödésével szemben. A »Szabadságpajzs« elnevezésű katonai manőver a tervek szerint március 23-ig tart.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató