2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Schiffer: Értem én, hogy Mészáros Lőrinc, meg diktatúra, de ezt így hogy?

Gyöngyösi Márton szerint Orbán Viktor ki akarja vezetni Magyarországot Európából - olvasható Schiffer András közösségi oldalán.

„Gyöngyösi Márton március 15-én azt mondta, hogy szerinte Orbán Viktor célja egyértelmű: »ő ki akarja vezetni Magyarországot Európából, és az orosz érdekszférába akarja sorolni hazánkat«. Jó. Akkor most pillantsunk bele a 2010. május 26-i parlamenti jegyzőkönyvbe, ahol ugyancsak Gyöngyösi Márton így fogalmaz: »Csak akkor igaz, hogy egyedül vagyunk az európai népek tengerében, ha nem akarjuk tudomásul venni, hogy rossz irányban tájékozódunk, a hátunk mögött ugyanis ott áll egy több száz milliós turáni nemzetközösség, amely ránk testvérként tekint. Ezért tartjuk fontosnak azt, hogy a stratégiai partner, Oroszország, Kína és az arab országok mellett Magyarország elmélyítse a külkapcsolati és külgazdasági kapcsolatokat a rokon népekkel, Törökországgal, Iránnal, Kazahsztánnal, Azerbajdzsánnal és más belső-ázsiai országokkal.«

Értem én, hogy Mészáros Lőrinc, meg diktatúra, meg minden, na de ezt így hogy? Persze mit várjunk egy olyan országban, ahol az euroatlanti integrációnak hajdanán olyan élharcosai voltak, akik nem is tizenhárom, hanem alig három évvel korábban még a Varsói Szerződés nagyszerűségéről hozsannáztak.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató