2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A SPAR is beindul a vásárlók kegyeiért, csökkenti az árakat

A pénzromlás mértéke ugyan még az egekben jár idehaza, már közel lehet a tetőzéshez, sőt bizonyos élelmiszerek esetében megindult az árak csökkenése, hiszen elindult az árháború a vásárlók kegyeiért a kereskedelmi láncok között. A Madniner cikkéből kiderül, hogy tübbek közöttt a SPAR is minden héten új termékek árát csökkenti.

Az Index megtudta, hogy ezen a héten március 20-a hétfőtől a promócióban részt vevő:

- pékáruk (kenyerek, zsemlék, kiflik, bagettek, paillasse-ok) ára 7–40 százalékkal,

- haltermékek ára 18 és 30 százalék közti mértékben csökken,

- míg egyes húskészítmények (virsli, baconszalonna) 5 százalékkal kerülnek kevesebbe.

A lap arról is tájékoztatott, hogy a vásárlókat a hetente csökkenő árak mellett az egyéb kedvezmények, akciók, hűség- és kuponajánlatok is segítik abban, hogy minél kevesebbet költsenek.

Ismeretes, a több mint egy éve elszabadult infláció, azon belül különösen az élelmiszerek drasztikus drágulása húsba vágóan érinti a magyar háztartásokat, hiszen a fogyasztói kosaruk egy jókora részét az étkezéssel kapcsolatos termékek alkotják. Ezért is várja a közvélemény türelmetlenül, mikor fékeződik végre a pénzromlás üteme, mikor lehet olcsóbban vásárolni az üzletekben.

Bár éves összevetésben még brutális képet mutatnak a Központi Statisztikai Hivatal inflációs adatai, havi összehasonlításban már az olvasható ki, hogy végre csökkenésnek indulhat a pénzromlás mértéke. Februárban a fogyasztói árak átlagosan 25,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, de az élelmiszerár-emelkedés ennél jóval nagyobb mértékű, 43,4 százalékos volt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató