2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Bankcsőd

Bogár László írása

„A mostani átverési ciklus vivőanyaga újra a részvény volt az elmúlt több, mint egy évtized során, így ma nagyjából ezer évnyi magyar nemzeti jövedelemnek megfelelő »levegő-pénz« van még mindig a lufiban. Feltehetőleg ez az egész »csinált« háborút többek között azért kirobbantották ki, hogy indokolhatóvá tegye a szankciókat, a világ-káoszt és a rettegés nyomán egekbe szökő inflációt.

A »zavarosban« halászni persze igen jövedelmező lehet, de a »kockázatok és mellékhatások« is igen súlyosak. Számos közepes és/vagy kisebb bank nem tud időben »fordulni« és így pillanatok alatt a »balekok« közt találja magát, és ez történt most is Amerikában, ahol két bank máris összeomlott és egy harmadik megmentése éppen most zajlik.

A globális pénzhatalmi rendszer urai a jelek szerint a lufiban lévő gigantikus tömegű »levegő-pénz« lassú és ellenőrzött »szétterítésének« stratégiáját folytatják, de a világháborús gerjesztett káosz nem kedvez a »finom szabályozásnak« és a kezelhetetlenül komplex rendszer bármelyik pillanatban kicsúszhat az ellenőrzésük alól. A 2007–2009-es globális csinált válság azt is megmutatta, hogy a pusztítás pillanatok alatt Európát is elérheti s legyengül földrészünk számára ez végzetes lehet.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató