2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Bencsik András miatt őrjöngésbe kezdett a Népszava

„Nincs otthon a macska, cincognak az egerek” – mondta a Bencsik András Békemenet-alapító és a Demokrata főszerkesztője a Hír TV Sajtóklub című műsorában vasárnap a március 15-i eseményekre, egészen pontosan a felvonulásokra reagálva.

A téma ugyanis az volt, hogy a jobboldal Kiskőrösön ünnepelt, az ellenzék pedig eközben a budapesti utcákon vonult fel. Az adásra, melyben a Békemenet alapítója azt sérelmezte, hogy a demonstrálók az épp jelen nem lévő jobboldal gyalázásával voltak elfoglalva, a Népszava figyelt fel és őrjöngésbe kezdett.

Bencsik beszélt arról is, hogy a Szabadságmenet a Hősök teréről indult és az Andrássy úton vonult, akárcsak a Békemenet, de aztán hozzátette, hogy ezen alig vettek részt ahhoz képest, a Parlamentig pedig nem gyalogoltak el, mert „a lábacskájuk elfáradt volna.”

„Tanulság: nemzeti ünnepen nem szabad elmenni, vagy ne menjen el mindenki vidékre, néhányan maradjanak Budapesten is, mert ezek a kis svábbogarak, ezek kitódulnak az utcára, mert látják, hogy lehet” – fogalmazott.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató