2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kim Dzsongun: A hadsereg álljon készen egy mindent elsöprő nukleáris ellentámadásra

A hét végén rendezett észak-koreai katonai műveletekkel, köztük a rakétakilövéssel a hadsereg egy esetleges háborúra adott válaszlépéseit szimulálták, a gyakorlatokat Kim Dzsongun észak-koreai vezető is megnézte – írja az észak-koreai állami hírügynökség alapján az MTI. A hírt egy nappal azután közölték, hogy a kommunista állam újabb ballisztikus rakétát indított Japán felé.

A hadgyakorlat egy dél-koreai-amerikai közös nukleáris támadásra adott válaszlépést szimulált, és egyúttal rendkívül erős üzenet az ellenség számára – közölte a KCNA hírügynökség.

A rakétát a bejelentés szerint nukleáris robbanófej-utánzattal is felszerelték. A hírügynökség szerint Kim Dzsongun felszólította a hadsereget, álljon készen „az azonnali, mindent elsöprő nukleáris ellentámadásra”.

A dél-koreai hadsereg szerint ez volt a negyedik ilyen erődemonstráció egy héten belül, miközben Szöul és Washington öt év óta a legnagyobb közös hadgyakorlatot tartja. A vasárnapi rakétaindítást pénteken megelőzte egy interkontinentális ballisztikus rakéta felbocsátása, amelyen személyesen részt vett Kim Dzsongun és lánya is. Ez volt a második ilyen rakétakísérlet idén, amelyet a Hvaszong-17-típusú, az észak-koreai rakétaarzenál legerősebbikével hajtottak végre és egybeesett Jun Szok Jol dél-koreai elnök tokiói látogatásával.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató