2023. május 30. - Janka, Zsanett
EUR : 372
USD : 346.63
Időjárás ikon23°15°

Magyar vízimentő halt meg egy lavina miatt az Egyesült Államokban

Magyar vízimentő halt meg egy lavina következtében az Egyesült Államokban – tette közzé közösségi oldalán a Vízimentők Magyarországi szakszolgálatának elnöke. A Colorado állambeli Pitkin megyei Highland Peak hegységben érte a lezúdúló hótömeg a magyar sízőt, két társával sodorta el.

A megyei seriff az amerikai lapokat arról tájékoztatta, hogy a másik két síző ki tudott szabadulni, ők szabadították ki a magyar férfit. Az 55 éves áldozatot próbálták újraéleszteni, de ez nem járt sikerrel - közölte az ATV Híradó. 

A helikopteres mentők a meredek hegyoldal miatt csak órákkal később tudták a bajbajutottakat megközelíteni, a magyar férfin már ők sem tudtak segíteni. 

A helyi rendőrség sajtóközleménye kitért arra is, hogy mindhárom síelő részesült speciális lavinavédelmi kiképzésben és mindegyiküknél volt, és használták is a lavinavédelmi felszereléseket. 

A helyi időjárásjelentések szerint a lavina nagyjából 70 méter szélesen, 2000 méter magasból helyi idő szerint délután egy órakor zúdult le a hegyoldalból.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató