2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Budapest ad otthont a világ első aszex pride felvonulásának

2023. április 15-én, szombaton újabb aberrált eseménynek ad otthont Budapest. A "Magyar Aszexuális Közösség" ugyanis megtartja Magyarország – sőt, a világ! – első aszex felvonulását.

“Nemcsak azokat várjuk, akik rajta vannak az aszexuális spektrumon, hanem a szövetségeseinket is, akik szerint fontos az aszex láthatóság növelése” – olvasható a felvonulás Facebook-eseményének leírásában.

Az Aszexualitás Nemzetközi Napja április hatodika és a szervezők ehhez minél közelebb szerették volna megtartani a felvonulást. A gyülekező az ötödik kerületi Erzsébet téren lesz délután három órától, ahonnan a Hősök terére sétál a tömeg.

Sulyok Viktória, a Magyar Aszexuális Közösség alapító tagja elmondta:

Orbán Viktorék nem igazán vannak tisztában azzal, hogy mi is létezünk. Szerintem ennek is köszönhető, hogy a programjaink egyelőre teljesen nácimentesek. Plusz ott van az is, hogy rólunk mindenki azt hiszi, hogy szende szűzek vagyunk, akik otthon hímeznek a sarokban. Egy homoromantikus aszexet (vagy egy bi-, pán- stb. romantikusat), akinek azonos nemű partnere van, ugyanolyan negatívan érintik a "melegellenes törvények", mint egy alloszexuális (tehát nem aszex) meleget. Ugyanígy egy szürke aszex vagy demiszex arcot, aki egyébként a saját neméhez (is) vonzódik. Ha egy aszex egyedülállóként szeretne örökbe fogadni, ugyanúgy ki van zárva a lehetőséből, mint bárki más (ez persze nem aszexspecifikus).

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató