2023. május 31. - Angéla, Petronella
EUR : 370.76
USD : 346.34
Időjárás ikon24°15°

MTVA-blokád: gyanúsított lehet Hadházyból

Gyanúsítottként hallgathatják ki az MTVA-székházhoz szervezett tavaly novemberi akciója miatt Hadházy Ákost – tudta meg a Magyar Nemzet. A független országgyűlési képviselő terve az volt, hogy a tüntetőkkel blokád alá vonja a közmédia épületét.

A rendőrség nyomozást indított, azonban az eljárást – mivel Hadházynak mentelmi joga van – nemrég áttette az ügyészségre azzal az indokolással, hogy szükségessé vált a politikus gyanúsítotti kihallgatása.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) alárendeltségébe tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre tette a Hadházy Ákos ügyében tavaly ősszel elrendelt nyomozást a rendőrség – derült ki a Magyar Nemzet birtokába került hatósági határozatból. Az ügy előzménye, hogy a Hadházy Ákos vezette tüntetők tavaly november negyedikén este blokád alá próbálták vonni az általuk hazugsággyárnak nevezett közmédia épületét.

A független parlamenti képviselő a helyszínen arról beszélt, hogy hibrid forradalom kell a jelenlegi kormány legyőzéséhez. Megjegyezte azt is, hogy oly módon kell tüntetni, hogy az a mindennapi életvitel során is kellemetlenségekkel járjon a hatalomnak. A Magyar Nemzet beszámolójából azonban kiderült, hogy 

a volt LMP-s politikus nem tudta kézben tartani az eseményeket, a tüntetők gyújtogatni próbáltak, többen fáklyákat dobáltak a köztévé egyik portája elé, a rendőröknek kellett poroltóval közbelépni és kezelni a helyzetet.

A történtek miatt a közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi István fordult az ügyészséghez. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) lapunk megkeresésére akkor azt a tájékoztatást adta, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség „a mentelmi joggal rendelkező személyekkel szembeni megalapozott gyanú közléséhez szükséges bizonyítékok hiányára tekintettel” (Hadházynak mentelmi joga van – a szerk.) Tényi feljelentését a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak (BRFK) továbbította. 

A rendőrség végül közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület gyanújával rendelt el nyomozást.

(Magyar Nemzet)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató