2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Fordulat: az UEFA mégsem engedélyezi a Nagy-Magyarország-jelkép használatát

Az MLSZ kedden ezzel ellentétes nyilatkozatot tett közzé.

Az európai szövetség azt írta, hogy nem engedélyezte a jelkép használatát az általa szervezett meccseken. Az MLSZ korábban éppen arra hivatkozva jelentette be a nagy-magyarországos zászlók és molinók visszaengedését a stadionokba, hogy az UEFA rábólintott – olvasható a HVG szerdai cikkében.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az MLSZ tájékoztatása szerint az UEFA kedden jóváhagyta kérésüket, hogy a „történelmi Magyarország-jelképet” ne kezelje politikai indíttatású szimbólumként, tehát a jelkép megjelenhet a magyar válogatott mérkőzésein (is).



„Az MLSZ hibát követett el”

A Hvg cikke szerint az ügyben szerda reggel állásfoglalást kért a román szövetség (FRF) az UEFA-tól, amelynek válasza alapján közleményt adtak ki. Világossá tették, hogy

az európai szövetség nem engedélyezte és nem is fogja az MLSZ által említett szimbólumokat az európai meccseken,

az MLSZ hibát követett el a bejelentéssel, mivel e szimbólumok megjelenítése megszegi az UEFA Fegyelmi Szabályzatában foglaltakat (provokatív és/vagy politikai tartalmú üzenetek), s az FRF, ha szükséges, ezt jelenteni fogja a fegyelmi bizottságnak.

Azt is hozzátették, hogy a revizionizmus nem elfogadott a futballban, az FRF pedig biztos abban, hogy az UEFA fegyelmi bizottsága szankcionálni fogja az említett szimbólumok használatát, mivel azok gyűlöletet és erőszakot szíthatnak az európai mérkőzéseken.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató