2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Washington Post: Amerika odacsapna Kínának, ha Peking fegyverekkel támogatná Oroszországot

Célzott pénzügyi lépéseket fontolgat az Egyesült Államok arra az esetre, ha Kína fegyverekkel támogatná Oroszország Ukrajna elleni háborúját.

A Washington Post arról ír: az Oroszországnak drónokat biztosító Irán szankcionálásakor egy nagy problémába ütköztek: már így is a legszigorúbb szankciókat rótták ki az országra. Irán legnagyobb ellátójára, Kínára viszont még nem. A lap azt írja: az Egyesült Államoknak lehetősége van célzott pénzügyi lépésekre, válaszul bármilyen Oroszországnak nyújtott kínai katonai támogatásra.

A lap szerint a Biden-kormányzat a közelmúltban arra figyelmeztetett, hogy Kína most először fontolgatja, hogy halált okozó katonai eszközöket ad az orosz hadseregnek. Hétfőn pedig Hszi Csin-ping kínai elnök három napos látogatásra érkezett Moszkvába, hogy egy sor témáról, köztük az ukrajnai háborúról tárgyaljon az orosz elnökkel.

Az elemzők szerint a potenciális katonai segítségnyújtásra az érintett kínai vállalatok és pénzintézetek büntetésével reagálna az Egyesült Államok, ahogyan ezt tette a hónap elején, amikor az Oroszországnak szánt iráni drónok ázsiai beszállítóit szankcionálta Washington.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató