2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Brutális összecsapások Párizsban (Videók)

A párizsi rendőrség könnygázt használ a nyugdíjreform-tüntetések feloszlatására.

Nem sokkal azután, hogy a francia fővárosban megkezdődött a nyugdíjreform elleni tüntetés, amikor a tömeg elérte a Place de la République-ot, az antifa radikálisok (a fekete blokk) taktikáját alkalmazva petárdákkal és üvegpalackokkal kezdték dobálni a szomszédos utcákat őrző rendőröket.

A rendőrség válaszul könnygázzal dobálta meg a tüntetőket. A rendőrök hangosbeszélőn követelték, hogy az emberek oszoljanak szét és hagyják el a teret.



Párizsban, mint sok más francia városban, csütörtökön a nyugdíjreform elfogadása óta először tartanak tüntetést, amelyen több tízezer ember vesz részt.

Január közepe óta ez a kilencedik nap, amikor Franciaország vezető szakszervezetei országos demonstrációs napot hirdettek a nyugdíjkorhatár emelése ellen az országban. Az emberek azonban most először annak tudatában vonultak az utcára, hogy a francia hatóságok a szakszervezeti tiltakozások, a lakossági rosszallás és a parlamenti képviselők támogatásának hiánya ellenére erőszakkal hajtották végre a reformot. A franciák nem szándékoznak feladni. Meg akarják ismételni 1995-öt, amikor sikerült elérniük, hogy az akkori miniszterelnök, Alain Juppe visszavonja a nyugdíjreformot.

Videók:

 

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató