2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Ukrán területeket csatolna Romániához egy bukaresti szenátor

„Vissza akarjuk szerezni a körülbelül egymilliós román lakosság kulturális identitását, hagyományait, szokásait és vallását” – érvelt a tervezete mellett Diana Șoșoacă.

Az egykori Román Királyság ma Ukrajnához tartozó területeinek törvény általi annektálását követeli Diana Șoșoacă szenátor – számolt be szerdai cikkében a Transtelex. 

Az egyébként jogi végzettséggel rendelkező Șoșoacă törvényjavaslatában azt indítványozza, hogy Románia azonnal mondja fel a Románia és Ukrajna közötti jószomszédi kapcsolatokról és együttműködésről szóló szerződést, illetve hogy

annektálja azokat a régiókat, amelyek korábban Romániához tartoztak,

azaz Észak-Bukovinát, Hertát, Budzsákot, a történelmi Máramarost és a Kígyószigetet „a nemzeti egység természetes és törvényes jogából kiindulva”. A jelek szerint Máramaros megye azon, kárpátaljai részeit is szeretné Romániához csatolni, amelyek korábban soha nem tartoztak román fennhatóság alá. „Vissza akarjuk szerezni a körülbelül egymilliós román lakosság kulturális identitását, hagyományait, szokásait és vallását” – érvelt a tervezete mellett a szenátor.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató