2023. május 31. - Angéla, Petronella
EUR : 370.76
USD : 346.34
Időjárás ikon24°15°

A Dunába ugrott egy férfi, akit lopáson kaptak egy szállodában

2023. március 24-én éjjel 1 óra előtt Budapest belvárosában, az Apáczai Csere János utcában egy elegáns szálloda recepciós-pultjából lopott el egy mobiltelefont egy férfi.A hotel biztonsági őre üldözőbe vette, mire az elkövető a Jane Haining rakparton a Dunába ugrott, és túlpart felé kezdett úszni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja a szárazföldi egységek mellett riasztotta a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőreit is. A vízirendészeknek még az időközben odaérő tűzoltóhajó segítségével is csak hosszas küzdelem árán sikerült kiemelni a vízből a passzív ellenállást tanúsító menekülőt. A férfi addigra annyira kihűlt, hogy mentőt kellett hozzá hívni, akik kórházba vitték.


A 32 éves férfivel szemben az V. Kerületi Rendőrkapitányság lopás vétség gyanúja miatt indított eljárást. A férfit letöltendő szabadságvesztés miatt körözték is, kórházi ellátását követően a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tesznek arra, hogy indítványozzák a letartóztatását.

(police.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató