2023. június 07. - Róbert
EUR : 369.14
USD : 344.99
Időjárás ikon21°15°

Dulakodott a rendőrökkel, vádat emeltek a "gazdatüntetéseket" szervező Szabó Bálint ellen

Szabó tavaly szeptemberben egy, a budai Várban tartott demonstráción lökdösődött.

Közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vádat emelt a letartóztatásban lévő Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő ellen.

A vádirat szerint Szabó 2022. szeptember 21-én délután, Budapesten több közlekedési szabályt is súlyosan megsértve akadályozta a kocsijával, hogy egy rendőrségi konvoj ellássa a személyvédelmi feladatait, és közben a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Szabó ugyanaznap este társaival megjelent a budai Várban, hogy az általa korábban bejelentett demonstráción részt vegyen. A helyszínt biztosító rendőrök itt intézkedni kezdtek egy személy ellen, aki le akart foglalni Szabónak egy parkolóhelyet, de emiatt veszekedni kezdett egy másik gépkocsivezetővel.

Mivel a rendőrök az ismerőse ellen intézkedtek, Szabó indulatos lett, azt kiabálta, hogy csak kényszerintézkedés hatására fogja hagyni, hogy ismerősét elvigyék a helyszínről, majd felszólította társait, hogy élőlánccal akadályozzák az előállítást. A képviselő közben több hivatalos személlyel is dulakodott, erőszakos magatartásával hosszú percekig akadályozta a rendőri intézkedést.

A fentiek után Szabó az intézkedő rendőrökhöz közel hajolva – a kezében tartott mobiltelefonnal felvételt készítve – üvöltve „mocskos állatoknak”, „mocskos rendőröknek” nevezte őket.Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy – a büntetlen, de jelenleg több büntetőeljárás hatálya alatt álló – önkormányzati képviselőt a bíróság halmazati büntetésül ítélje végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, és járművezetéstől eltiltásra.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató