2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Meloni elszabadult: üvöltve érvelt Ukrajna támogatása mellett az olasz parlamentben (Videó)

Kiakadt az olasz kormányfő, amikor az egyik ellenzéki politikus felvetette, hogy nem kellene tovább támogatniuk Ukrajnát.

Üvöltözve osztotta ki Giorgia Meloni az olasz törvényhozásban azt az ellenzéki politikust, aki arról beszélt, hogy nem kellene tovább támogatni Ukrajnát. A kormányfő azzal kezdte a beszédét, hogy ha a képviselő tényleg békét akar, akkor igazán beszélhetne Vlagyimir Putyinnal is erről. Mint mondta, meglepte, hogy egyáltalán felvetették, hogy nem kellene támogatni Ukrajnát,

mert ez egyenlő lenne azzal, hogy jóváhagyják az Ukrajna elleni inváziót.

Meloni hozzátette, Ukrajna támogatása nem jelenti azt, hogy nem szeretnének békét, de „ez kicsit komplikáltabb kérdés” annál, mint amit az orosz propaganda állít a békéről. Ezután megkérdezte az ellenzék képviselőit: azt gondolják-e, hogy Ukrajnának fel kellene adni bizonyos területeket a mielőbbi megbékélésért.

„Önök úgy gondolják, hogy felül kellene vizsgálni Ukrajna határait? Úgy gondolják, hogy Moszkvának vissza kellene adnia a megszállt területeket […], vagy nem? Ez az, amit hallani szeretnék önöktől, ha komolyan akarunk beszélni a békéről. Máskülönben nem tesznek mást, mint propagandát folytatnak egy szuverén állam, egy szabad nép és a nemzetközi jog rovására, és ez felelőtlen dolog”

– fogalmazott.


Mutatjuk a szokatlan jelenetet:

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató