2024. június 14. - Vazul
EUR : 394.66
USD : 367.23
Időjárás ikon19°13°

Orbán Balázs segít megérteni a svéd miniszterelnöknek, mi baja a magyaroknak

"Jó reggelt, Svédország!" - írta a közösségi oldalán Orbán Viktor politikai igazgatója.Korábban írtuk, a magyar kormány eddig nem hagyta jóvá Svédország NATO-csatlakozását, amiért Ulf Kristersson svéd miniszterelnök magyarázatot vár Orbán Viktortól. Meg szeretné tudni, miért döntött úgy Magyarország, hogy különválasztja Svédország és Finnország NATO-csatlakozási kérelmét. 

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója csütörtök este egy Facebook-bejegyzésben válaszolt a svéd miniszterelnöknek, hogy "mi a baja a magyar parlamenti képviselőknek", amit néhány példával vázolt fel. Különböző idézeteket osztott meg svéd politikusoktól (köztük jelenlegi svéd miniszterelnöktől), akik becsmérelték Magyarországot.

 

"Az EU számára a munka nagy részét továbbra is Magyarország fejlődésének megtörése, a magyar kormányra való nyomásgyakorlás és az egyre erősödő ellenzék támogatása jelenti"

- emelte ki elsőként Kristersson korábbi megnyilvánulását, amit még a Mérsékelt Párt akkori vezetőjeként, 2021. márciusában mondott hazánkról.

Ezt követően Jessika Roswall, a Mérsékelt Párt korábbi uniós szóvivőjének, jelenleg EU-s ügyekért felelős miniszter gondolatait mutatta be Orbán Balázs a bejegyzésében. Roswall a következőképpen beszélt Magyarországról:

"Most az EU egyértelmű fellépésére van szükség, és arra, hogy az új kondicionalitási mechanizmus leállítsa a Magyarországnak történő kifizetéseket".

Végül pedig Johan Pehrson, a Liberálisok Párt korábbi vezetőjétől idézett, aki jelenleg foglalkoztatási és integrációs miniszter. Ő tavaly májusban a következőt mondta hazánkról:

"Magyarország idegengyűlölő és nacionalista kormánya továbbra is megsérti a jogállamiság elvét, és lemond Ukrajna támogatásáról"

- olvasható a miniszterelnök politikai igazgatójának posztjában, amit azzal zárt, hogy

"Jó reggelt, Stockholm!".
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató