2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Felgyújtottak 2 rendőrautót, 24 rendőr megsérült egy franciaországi tüntetésen (Videók)

24 rendőr megsérült és két autó kigyulladt, amikor tüntetők összecsaptak a rendőrséggel egy víztározó építése elleni tüntetésen a franciaországi Saint-Solinban - jelentette a BFM TV.



Saint-Solin városában tizenhat kisebb víztározót akarnak egyesíteni, hogy egy 700 ezer négyzetméteres, mezőgazdasági célú víztározót építsenek. A helyi gazdák szerint az intézkedés a nagy mezőgazdasági termelésnek kedvez, míg a kisebb gazdaságok víz nélkül maradnak, ahogy azt a 2022 nyarán tapasztalt rekord szárazság is mutatja. A víztározó építése ellen szombaton több mint 150 szervezet és párt felhívására tiltakozás kezdődött Saint-Solin városában. A tiltakozók már tavaly is tábort vertek az építkezés kapuja előtt.

"Egy fotós megsérült... Legalább két csendőrségi járművet felgyújtottak" - áll a tévécsatorna beszámolójában. A csendőrség szerint a tüntetők Molotov-koktélokat használtak.

A helyi hatóságok szerint legalább hatezren vesznek részt a tüntetéseken, a szervezők mintegy 25 ezer résztvevőről beszélnek.

Videók:

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató