2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Trump: 2024 lesz a nagy csata, a végső csata

Donald Trump megtartotta az első nagy kampánygyűlését, melynek helyszíne Texas volt, ahol sokan voltak kíváncsiak a szavaira.



Donald Trump ellen továbbra is zajlik a hivatalos vizsgálat, ugyan még mindig nem tartóztatták le, hiába számított arra, hogy mindez a hét elején meg fog történni. Az első 2024-es kampánygyűlését a texasi Wacóban tortotta meg, ahol az ellene folytatott vizsgálatokat egyenesen a sztálini Oroszországhoz hasonlította.

A 2024-es elnökválasztási kampányának első nagygyűlése során erős szavakat használt, és látványosan szónokolt. A szombati eseményt az „Igazság mindenkinek” című dallal nyitotta Trump, aki lehetséges vádemeléssel néz szembe a 2021. január 6-án történt capitoliumi ostrom miatt.

Beszédében megvédte a lázadókat, és azt mondta, ki fog derülni az igazság, és az ellene indított vizsgálatokat egyenesen a sztálini Oroszországhoz hasonlította. Hozzátette, kezdetektől fogva egy boszorkányüldözés zajlik ellene és egymást követik a hamis nyomozások.

Trump nem hagyja magát

A lázadásról felvételeket is bemutattak a texasi helyszínen, miközben Trump ellen a manhattani ügyészek kampányfinanszírozási jogsértések miatt is nyomoznak, ami abból ered, hogy állítólag hallgatási pénzt fizetett egy felnőttfilmes színésznőnek a 2016-os választások előtt. Emellett az igazságügyi minisztérium által kinevezett különleges ügyész vizsgálja azt is, hogy állítólag szigorúan titkos dokumentumokat birtokolt, és egy olyan összeesküvést szőtt, melynek célja a 2020-as választások megdöntése volt.

 

"Vagy a mély állam tönkreteszi Amerikát, vagy mi pusztítjuk el a mély államot."

Trump a beszédében kijelentette, az ellenségei kétségbeesetten próbálják megállítania őket, és az ellenfeleik mindent megtettek, hogy megtörjék a szellemüket és az akaratukat. „De kudarcot vallottak.” – idézte az Al Jazeera a volt elnököt. „Csak erősebbé tettek bennünket, és 2024 a végső csata, ez lesz a nagy csata. Ha visszakerülök a Fehér Házba, az uralmuknak vége lesz, és Amerika ismét szabad nemzetté válik.”

Trumpa wacói repülőtéren szónokolt, de tagadták, hogy az esemény helyszínének és időzítésének bármi köze is lenne a 30 évvel ezelőtti wacói ostromhoz, ami 86 halálos áldozatot követelt, melynek főszereplője egy vallási szekta volt, miközben szövetségi ügynökök hajtottak végre egy nagy razziát. Az akcióban négy rendfenetartó tiszt is életét vesztette, és sok szélsőjobboldali szélsőséges kormányzati túlkapásnak gondolja a történelmi rajtaütést.

Trump vissza akar kerülni a Fehér Házba

A kampányért felelősök azt mondták, a helyszín 27 kilométerre a bizonyos Branch Davidian tábortól, és azért esett a választásuk erre a területre, mert az állam négy nagyvárosa annak közelében fekszik, illetve megfelelő infrastruktúrával rendelkezik.

Trump nem tett nyílt utalást Waco történelmére, és azt mondta a tömegnek, hogy egy olyan helyen szerette volna megtartani a gyűlését, ahol elsöprő támogatottsággal bír. A nagy tömegben olyan táblákat is lehetett látni, melyeken „Boszorkányüldözés” és „Trump mellett állok” feliratok szerepeltek.

A volt elnök apokaliptikusan festette el a következő választás tétjét, és démoni erőkről beszélt, amik megpróbálják lerombolni az országot, melyet szerinte az a veszély fenyeget, hogy a törvénytelenség szakadékába zuhan, hacsak nem teszik ismét elnökké. Egyes amerikai tisztviselőket és vezető politikusokat pedig úgy jellemzett, mint akik nagyobb fenyegetést jelentenek az USA-ra, mint Kína vagy Oroszország, köztük Mitch McConnel szenátusi republikánus vezetővel.

„A minap megkérdezték tőlem: „Ki a legnagyobb veszélyünk? Kína? Oroszország? A legnagyobb veszélyt nem a magas szintű politikusok jelentik, akik az Egyesült Államok kormányában dolgoznak.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató