2023. június 06. - Cintia, Norbert
EUR : 369.42
USD : 345.38
Időjárás ikon18°15°

A párizsi lakosok panaszkodtak az utcákon lévő szeméthegyekre

Párizs utcáit szeméthegyek borítják, amelyek kellemetlen szagot árasztanak és akadályozzák a lakosok közlekedését.

A hulladék továbbra is nagy mennyiségben halmozódik fel Párizs valamennyi kerületében a nyugdíjreform ellen 22 napja indított sztrájk miatt.

A város polgármesteri hivatala szerint jelenleg mintegy 7500 tonna szemét vár elszállításra.Párizs tizenhetedik kerületének lakói kénytelenek voltak egy magántakarító céget igénybe venni a nyugdíjreform elleni szemétsztrájk miatt felhalmozott szeméthegyek elszállítására - jelentette hétfőn a BFMTV.

"Az épület előtt, ahol (a helyi lakos) Pauline lakik, a szemétkupac csaknem két métert ért el. Két hét (sztrájk) után nem bírta tovább, és egy magáncéghez fordult" - meséli a csatorna a helyi lakos történetét.

A takarítócégek, amelyek korábban nem foglalkoztak a háztartási hulladékgyűjtéssel, mostanában maguk is elkezdik kínálni a szolgáltatást.

"Miután már egy ideje figyeltem az eseményeket, úgy gondoltam, hogy miért ne kínálhatnám fel ezt a szolgáltatást. Nagyon sokan hívtak minket, különösen a múlt hét óta, amikor kiderült, hogy a sztrájkot meghosszabbították" - mondta Yoad Atlan, a Dr. Cleaner takarítócég vezetője a tévécsatornának.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató