2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Biden dühös Harrisre, mert nem kezelte jól a bevándorlást

Az alelnök „nem állt a helyzet magaslatán”, félt, hogy „elszúrja”.

Belső feszültségekre derült fény Joe Biden amerikai elnök és alelnöke, Kamala Harris között. Biden elnök állítólag csalódott Kamala Harris alelnök miatt, amiért nem „nő fel a feladathoz”, mint a helyettese – derül ki a Reuters friss jelentéséből. A Reuters riportja a Biden-kormányzat magas rangú tisztviselőinek megjegyzéseit tartalmazza, akik elárulták az elnök néhány őszinte véleményét Harrisről.

„Ha nem tartotta volna alkalmasnak, nem őt választotta volna” – mondta egy volt Biden-tisztviselő a Reutersnek. 

De az a kérdés, hogy következetesen felnő-e a feladathoz”

– mondta a tisztviselő.

„Nem hiszem, hogy az elnök úgy tekint rá, mint olyan valakire, aki bármit is levesz a válláról” – mondta egy második volt fehér házi tisztviselő, hozzátéve, hogy „a félelem a baklövéstől” azt okozta, hogy Harris későn csatlakozott a fontos politikai harcokhoz, például a folyamatban lévő migrációs válsághoz.

Biden 2021-ben Harrist bízta meg a „határkérdésekkel” kapcsolatban, de a határlátogatást elhanyagolta, és csak azután ment el, hogy a sajtóban és az érdekcsoportoktól komoly kritikát kapott. „Ha 2 évvel ezelőtt azzal a kifejezett céllal kaptál munkát, hogy csökkentsd az illegális bevándorlást, és aztán csak ülsz és nem csinálsz semmit, miközben az illegális bevándorlás soha nem látott szintre robban, akkor ki kellene rúgni és le kellene váltani. Pont” – írta a Nemzeti Határőrségi Tanács januárban.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató