2023. június 07. - Róbert
EUR : 369.14
USD : 344.99
Időjárás ikon21°15°

EP-alelnök: Remélem, hogy Orbánt továbbra is nyomás alatt lehet tartani

„Mindaz, amit eddig érzékeltünk a jogállami feltételek teljesítése címén – nyilvánvalóan nem elegendő” – hangsúlyozza Katarina Barley.

Interjút adott a Klubrádiónak Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke. „Amit mindig is mondtunk az Európai Parlamentben, miszerint az Orbán-kormányra pénzügyi nyomást kell gyakorolni – az működni látszik” – fogalmazott a beszélgetés elején Barley. Szerinte Orbán Viktornak nem érdeke a hatalommegosztás, „az, hogy a demokratikus oldal szerephez jusson”.

„A szupermérföldkövek teljesítését értékelő összesítés alapján szerintem elég egyértelműen kirajzolódik az az álláspont, hogy mindaz, amit eddig érzékeltünk a jogállami feltételek teljesítése címén – nyilvánvalóan nem elegendő. Úgyhogy

ezek után csak a reményemet tudom kifejezni, hogy Orbánt továbbra is nyomás alatt lehet tartani

– hangsúlyozta az EP alelnöke.

Hozzátette: „őszintén szólva, nagyon jól tudtuk, hogy Orbán megpróbálja majd letudni ezeket a kötelezettségeket amolyan hamis-, álintézkedésekkel”. A német politikus szerint a korrupció felszámolásában csak az Európai Ügyészséghez való csatlakozás hozhatna változást, mert „addig Orbán nem csak becsapja az embereket, de meg is lopja őket”.

Orbán úgy alakította át ezt a gyönyörű országot, hogy nem lehet ráismerni.

A médiát, a kultúrát, a tudományokat, a civilek működését is megkárosította” – fogalmazott Barley.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató