2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Több ezer tüntető törte át a rendőrkordont Netanjahu rezidenciája közelében

Jeruzsálemben tüntetők ezrei törték át a rendőrségi kordont Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök rezidenciája közelében – jelentette a Walla.

"Yoav Gallant védelmi miniszter lemondását követően ma este a jogi forradalom ellen tiltakozók ezrei törték át a jeruzsálemi miniszterelnöki rezidencia előtti utolsó rendőri ellenőrzőpontot, a Jeruzsálem felé vezető autópályát lezárták a forgalom előtt" - írja a kiadvány.

Sajtóértesülések szerint a helyi rendőrség vízágyúkkal kezdte visszaszorítani a tüntetőket.

Gallant menesztése után Izrael New York-i főkonzulja, Asaf Zamir is úgy döntött, hogy elhagyja posztját, megjegyezve, hogy a folyamatban lévő igazságügyi reform „aláássa” az ország demokratikus rendszerének alapjait.

Újabb tömegtüntetés kezdődött vasárnap este Izraelben, miután a kormányfő menesztette a védelmi minisztérium vezetőjét, aki előző nap a jogrendszer reformjának felfüggesztését szorgalmazta.

Korábban az izraeli igazságügyi reform elleni tiltakozó mozgalom szervezői "bénulás hetét" hirdettek, ami országszerte nagyszabású tüntetéseket von maga után. Az izraeliek már tizenkettedik hete tiltakoznak az igazságügyi reform ellen. 

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató