2023. május 31. - Angéla, Petronella
EUR : 370.76
USD : 346.34
Időjárás ikon24°15°

Tudott az ellenzék a külföldi kampánypénzekről - állítja Makizaj

Bár tagadja, de tudott a baloldal a külföldről érkezett pénzekről - ezt állította Márki-Zay Péter a Blikknek. A politikus hozzátette, az ellenzéki pártok maguknak követelték az összeget, ami maradt. Amikor viszont a Fidesz felfedte a guruló dollárok ügyét, hirtelen mindent letagadtak. Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy szoros kapcsolat alakult ki a kampány alatt Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter között.

Többször is elismerte már Márki-Zay Péter, hogy külföldről pénzelték a baloldalt a választási kampányban és még jóval azután is.

Az ellenzék azóta is azt állítja, fogalmuk sem volt a guruló dollárokról, sőt észre sem vették, hogy a kampányukra milliárdokat költenek. Csakhogy Márki-Zay Péter egy évvel a választás után a Blikknek bevallotta, hogy ez nem így van.

Utoljára akkor tudtak róla az ellenzéki pártok, amikor maguknak követelték az összeget, ami maradt. Amikor letámadott minket a Fidesz, hirtelen mindent letagadtak - jelentette ki a politikus.

Az azóta bűnbakká kikiáltott bukott miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy Jakab Péter részt sem vett a kampányban, péntekenként és szombatonként nem ment sehova a magánéletre hivatkozva. Gyurcsány pedig már jó előre közölte vele, hogy el fogják veszíteni a választást és ő lesz a hibás.

Azt is kifejtette, hogy Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc között nagyon szoros kapcsolat alakult ki. Azt mondta:

Gyurcsány és Jakab már pisilni is együtt ment ki a pártelnöki értekezletekről, dohányozni is szinte kézen fogva mentek, látszott, hogy nagyon szoros kapcsolat formálódott közöttük.

Arató Gergely azt írta: Márki-Zay Péter szerint Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter a kampány idején állandóan együtt járt cigizni. Ez már azért sem lehetséges, mert egyikük sem dohányzik.

Csakhogy korábban stábunk is tanúja volt annak, hogy Gyurcsány Ferenc a Hír Televízió kamerája előtt gyújtott rá.

(HírTV)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató