2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Biden egy fagylaltos tréfával kommentálta a nashville-i tragédiát

Joe Biden amerikai elnök viccelődött azon a sajtótájékoztatón, amelyen egy nashville-i egyházi iskolai lövöldözés témáját vetette fel – írja a CBS News.

"A nevem Joe Biden, Dr. Jill Biden férje vagyok, és csokis fagylaltot ettem. Azért jöttem ide, mert hallottam, hogy lesz csokis fagylalt. Mellesleg tele van egy hűtőszekrény az emeleten. Azt hiszi, viccelek? Nem, így van..." - mondta az amerikai vezető a közönségnek, amely nevetésbe kezdett.

Ezt követően az amerikai elnök kommentálta a nashville-i plébánia iskolájában történt lövöldözést. Elmondása szerint az információk tisztázása még folyamatban van arról, hogy "mi történt és milyen okból". Egyúttal megköszönte a rendőrök villámgyors reagálását, és részvétét fejezte ki az incidensben sérültek hozzátartozóinak.

Befejezésül Biden megjegyezte, hogy erőfeszítéseket kell tenni az erőszak megállítására, és hozzátette, hogy ismét a Kongresszushoz fordult a fegyvertilalomról szóló törvény előterjesztése érdekében.

Mint ismert, Nashville-ben egy transznemű lmbtq-ember kezdett lövöldözni egy keresztény iskolában. Megölt 3 gyereket és három felnőttet. Elmondása szerint gyűlölte azt az iskolát.

A lövöldözőnél két automata jellegű fegyvert és egy kézi lőfegyvert találtak, ami a hatóság közlése szerint megerősíti, hogy előre kitervelt támadásról volt szó.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató