2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Francia EP képviselő: a felelőtlen brit politika eredménye, hogy taktikai atomfegyverek kerülnek Belaruszba

A Moszkva és Minszk közötti megállapodás a taktikai atomfegyverek Belaruszba telepítéséről válasz London felelőtlen politikájára, amely szegényített uránnal töltött lőszereket fog szállítani Kijevnek – mondta Thierry Mariani, az Európai Parlament franciaországi képviselője hétfőn.

“Az Egyesült Királyság döntése, hogy szegényített uránnal töltött lövedékeket szállít Kijevnek, az eszkaláció új szakaszát nyitja meg” – mondta az interjúban.

“A MOSZKVA ÉS MINSZK KÖZÖTT A TAKTIKAI ATOMFEGYVEREK BELARUSZBA TELEPÍTÉSÉRŐL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁSOKAT VÁLASZNAK TEKINTEM LONDON E FELELŐTLEN DÖNTÉSÉRE”.

A francia törvényhozó megjegyezte, hogy “a szegényített uránnal töltött lövedékek pusztítóbbak, mint a hagyományos lőszerek”. Azt is mondta, hogy “a NATO-erők már régóta telepítenek nukleáris fegyvereket Oroszország határainak közelében”.

“Aggaszt az egyes NATO-országok eszkalációs vágya” – mondta a képviselő. Mariani szerint a szövetség legalábbis több országa “folyamatosan olaj a tűzre”.

“EZ ELSŐSORBAN AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG ÉS LENGYELORSZÁG, VALAMINT A BALTI ORSZÁGOK” – MONDTA.

Utalt a franciaországi lengyel nagykövet közelmúltbeli kijelentésére, miszerint Varsó Kijev veresége esetén belépne az ukrajnai konfliktusba. Ez a szövetség néhány más országának részvételét is kiprovokálná – mondta Mariani.

“AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG IS IGYEKSZIK HOZZÁJÁRULNI AZ ESZKALÁCIÓHOZ, AMI ÖSSZHANGBAN VAN KÜLPOLITIKAI HAGYOMÁNYAIVAL. LONDON NÉGY ÉVSZÁZADA PRÓBÁLJA MEGOSZTANI AZ EURÓPAI KONTINENST, ÉS MINDIG IS TÁMOGATTA AZ EURÓPAI TERÜLETI KONFLIKTUSOKAT” – MONDTA A TÖRVÉNYHOZÓ.

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató