2023. május 30. - Janka, Zsanett
EUR : 372
USD : 346.63
Időjárás ikon23°15°

Egy francia nőt egy év börtönre ítélhetnek Macron megsértése miatt

Voix du Nord: Egy év börtönre számíthat egy francia nő, aki a közösségi oldalakon megsértette Emmanuel Macront.

A kiérkező rendőrök letartóztattak otthonában egy francia nőt, mert a közösségi médiában azt posztolta, hogy Macron "szemét", egy év börtönbüntetés vár rá - jelentette a Voix du Nord című helyi lap.

"Letartóztattak egy nőt az otthonában, mert a közösségi médiában sértegette Emmanuel Macront. A nőt azzal vádolják, hogy megsértette a köztársasági elnököt, miután közzétett egy posztot a közösségi médiában. Ügyét június 20-án tárgyalják a bíróságon" - írta a lap.

Az újságírók pontosítják, hogy március 24-én három rendőr kereste fel a nőt otthonában, hogy "a közhatalomért felelős személy tiszteletlenségéért" őrizetbe vegyék, miután a regionális alprefektus, Guillaume Tirard feljelentést tett. A lap biztosít, hogy az ilyen eljárás nagyon ritka.

"A Facebook-oldalán egy posztja keltette fel a rendőrség figyelmét. Ez március 21-én, kedden jelent meg, és a következőképpen szól:

"A szemét holnap 13 órakor beszélni fog..."


A lap hozzáteszi, hogy június 20-án tárgyalják majd az ügyet a bíróságon. A francia büntető törvénykönyv 433-5. cikke szerint egy év börtönbüntetés és 15 ezer eurós pénzbüntetés várhat rá.

A Journal du Dimanche március 19-i Ifop felmérése szerint Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége a népszerűtlen nyugdíjreform közepette 2019 óta a legalacsonyabb szintre esett, a lakosság mindössze 28%-a támogatja intézkedéseit.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató