2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

„Gyurcsány egy bunkó paraszt, érted?!"

Gyurcsány Ferenc egy bunkó paraszt, érted?! – fogalmazott Gansperger Gyula a Városháza eladásával összefüggésben folytatott egyeztetések egyikén. Ez azokból a vágatlan hangfelvételekből derül ki, amelyeket korábban Anonymus juttatott el a hatóságokhoz, és amelyeknek a leirata a jelenleg zajló büntetőeljárás nyomozati anyagainak részét képezik – írja a Magyar Nemzet.

A Városháza-ügy azt követően robbant ki, hogy egy álarcos alak, Anonymus 2021 őszén több hanganyagot is nyilvánosságra hozott. A szerkesztőségeknek elküldött felvételekből az derült ki, hogy a rendkívül értékes Városháza-épületegyüttest és a hozzá tartozó telket a Karácsony Gergely-féle balliberális városvezetés alatt többmilliárdos kenőpénzért cserébe, titokban el akarták adni. Az ingatlan kapcsán orosz, olasz, amerikai és izraeli befektetőknél is házalt egy baloldalhoz köthető személy.

A hanganyagok alapján az a kép rajzolódott ki, hogy a fővárosban az ingatlanértékesítésekre szakosodva jól behatárolható kör korrupciós, úgynevezett jutalékos rendszert működtetett, így bizonyos személyekhez csúszópénzek kerültek. A történtek miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított, a rendőrök tavaly ősszel befolyással üzérkedés gyanúja miatt három embert ki is hallgattak. A Városháza-ügyben meggyanúsították a fővárosban működő korrupciós rendszer kulcsfigurájának tartott és a baloldalhoz szorosan köthető Berki Zsoltot, valamint testvérét, Berki Józsefet – írja a Magyar Nemzet.

Az ügyben már egy koronatanút is kihallgatott a rendőrség, amely folytatja a büntetőeljárást. A nyomozati anyagok részévé vált az a sajtóban még meg nem jelent, közel tíz órányi felvétel, amelyet Anonymus vágatlan formában a hatóságokhoz juttatott el. Ezen szerepel Gansperger Gyula üzletember is, aki éveken keresztül együtt dolgozott Bajnai Gordonnal a Wallisnál, majd átvette vezérigazgatói tisztségét is a cégnél. Gyurcsány Ferencről így vélekedik Gansperger a felvételen:

Az egy bunkó paraszt, érted?!

Ellentétben Gyurcsánnyal, Bajnaira nem lehet azt mondani, hogy „megvett az államtól valamit és magáévá tette három forintért. Meg nem százával csinálta a Sutyi Bt.-ket”. Szerinte Gyurcsány a látszatra sem ügyelt.

„Hát az lesz…rta, majd a Klárikáék (Dobrev Kláráék – a szerk.) elsimítják neki […]. Hát és azért el is simították, mindent megúsztak”

– ecsetelte Gansperger Gyula. A baloldali üzletember Gyurcsánynak nyilván azokra az ügyleteire utalt, amikor agyafúrt konstrukciók útján privatizálta például a Parlament közelében lévő, meglehetősen értékes Szalay utcai ingatlant, illetve a balatonőszödi kormányüdülőt. A két adásvételben az volt a közös, hogy végeredményben egy fillérjébe sem kerültek az ingatlanok.

Összefoglalva tehát, Gansperger Gyula szerint, amíg Bajnai Gordon külföldi tőkéscsoportok embere, addig Gyurcsány Ferenc egy „bunkó paraszt”, akinek ügyeit felesége, illetve annak befolyásos családja egyengette, simította el.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató