2023. május 31. - Angéla, Petronella
EUR : 370.76
USD : 346.34
Időjárás ikon24°15°

Trump: Kezdhetünk imádkozni!

Donald Trump volt amerikai elnök imádkozásra szólította fel szimpatizánsait, miután Vlagyimir Putyin a hétvégén nyilvánosságra hozta legújabb terveit országa nukleáris fegyvereivel kapcsolatban.

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton jelentette be, hogy hosszú évtizedek után először helyez el atomfegyvereket Fehéroroszországban, aminek következtében Oroszország és a Nyugat kapcsolatai tovább romlottak.

Donald Trump volt amerikai elnök, aki 2024-ben ismét megméreti magát a választásokon, hétfő reggel a közösségi médiaplatformján (Truth Social) közzétett bejegyzésében fejtette ki véleményét a témával kapcsolatban. Bejegyzésben a volt elnök Joe Biden kormányát hibáztatta a kialakult helyzetért és arra szólította fel támogatóit, hogy – Putyin bejelentésére válaszul – imádkozzanak.

„Helyben vagyunk! Ahogy megjósoltam, most már a nagy dolgokról beszélünk és az n betűs szót használjuk” – utalt a nukleáris szóra Trump. Majd így folytatta: „Mi vagyunk a felelősek a kialakult helyzetért. Ez történik, amikor inkompetens emberek vezetik az országot. Most csak annyit tudok mondani, hogy imádkozzatok!”

– idézi szavait a Newsweek.

Az egykori elnök már januárban arra figyelmeztetett, hogy az Ukrajnának küldött fegyvercsomag nukleáris támadásra kényszerítheti a Kremlt. „Először a harckocsik, aztán az atomfegyverek jönnek. Vessünk véget ennek az őrült háborúnak, most! Olyan könnyű volna megcsinálni!” – írta akkor Trump.

Az aggodalmak közepette, hogy a fehéroroszországi atomfegyverek eszkalálhatják az ukrajnai háborút, az amerikai külügyminisztérium közölte, figyelemmel kíséri a helyzetet, de egyelőre nincsenek arra utaló jelek, hogy Oroszországból taktikai nukleáris katonai eszközöket szállítottak volna Fehéroroszországba.

(Hirado.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató