2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Ferenc pápa elhagyhatta a kórházat, még viccelődött is

A korábbi vatikáni tájékoztatásnak megfelelően Ferenc pápa elhagyhatta a Gemelli kórházat, és visszatérhetett Vatikánba.



Az elmúlt napokban sokan aggódtak Ferenc pápa egészsége miatt, miután kiderült, hogy kórházba szállították. Később egyre több információ látott napvilágot az állapotáról, majd megerősítették, szombaton már elhagyatja az egészségügyi intézményt.

Így is lett, és a kórház megerősítette, Ferenc pápa elhagyta az intézményüket. Mielőtt a Szentatya távozott volna, üdvözölte a Katolikus Egyetem rektorát, Franco Anellit, illetve a legközelebbi munkatársait.

A pápa nagyon hálás az orvosoknak és az egészségügyi dolgozóknak, akik ezekben a napokban segítették őt. Az Ansa azt írja, a pápa nem félt, csak rossz közérzete volt, majd kiszállva az autóból néhány percig beszélgetett az újságírókkal.

Ezúttal is nagyon nyitott volt, kedvesen mosolygott, és azt mondta, a legszebb dolog pápának lenni. Még viccelődni is volt ereje, és elárulta, figyelemmel követte a napokban, miket írtak róla. „Jókat írtunk?” – tette fel a kérdést az egyik újságíró. „Igen, igen, bravó, köszönöm a szolgálatot.” – válaszolt a pápa. Humorosan megjegyezte, most négy napot fog egyhuzamban aludni a kórházban eltöltött idő miatt.

A pápa továbbra is nagyon népszerű, aki hamarosan Budapestre látogat, ahol szintén sokan várják. Rövid időn belül ez lesz a második magyarországi látogatása, mely mindig különleges és igazán egyedi.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató