2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

LMBT történeti hónapot tartanak Kamu Geriék

Karácsony Gergelyék tényleg nagyon unatkozhatnak a városházán, ugyanis a főpolgármester és csapata egy LMBT történeti hónapot fog tartani. Feltehetően azért, hogy elterelje a város lakóinak a figyelmét az olyan valós problémákról, mint például a dugók, vagy éppenséggel az, hogy Budapest egyes részeiben meg lehet fulladni a szeméttől.

De vajon sikerrel fognak járni? Az LMBTQ programsorozatről – büszkén – ahogyan azt kell, a főpolgármester a következőket posztolta ki Facebook oldalára: 

Tegnap a Sokszínű Magyarországért országgyűlési képviselői csoport rendezvényének adtunk helyet a Városházán. Az LMBTQ emberek egyenjogúságáért küzdő öt parlamenti frakción átívelő képviselői csoport a Parlamentben aligha tarthatott volna rendezvényt, ott még a “négy fal között” sem lehetett volna erre mód

– írja a csalódott Karácsony, majd hozzátette:

Pedig a tegnap általam megnyitott LMBT Történeti Hónap lehetőséget teremt arra, hogy mindenki megismerje azt a nehéz utat, amit a közösség tagjai, az elmúlt években, évtizedekben bejártak, hogyan élték és élik ma életüket a magyar társadalomban. Az esemény témája feldolgozza a II. világháború végétől napjainkig tartó LMBTQ és emberi jogi magyarországi fejlődéstörténetet a törvényhozásban, nagyobb állomásokra hivatkozva.

(PS)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató