2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Lefújták az első hódmezővásárhelyi LMBTQ-bulit

Zártkörű LMBTQ-bulit szerettek volna rendezni az egyik hódmezővásárhelyi szórakozóhelyen, ami hatalmas felháborodást váltott ki az alföldi városban.

Az esemény ellen a Mi Hazánk helyi szervezete is tiltakozott, az önkormányzatot vádolták azzal, hogy teret enged az LMBTQ-lobbinak. A bulit végül lemondták, a főszervező szerint Vásárhely egyelőre nem alkalmas egy ilyen esemény elfogadására.

A Szexy szombat party névre keresztelt bulit még március elején hirdették meg szegedi szervezők a negyvenháromezres Hódmezővásárhely Colosseum Club nevű szórakozóhelyére. A nyitást este tízre tervezték, két dj-t is hívtak, akik a „múlt és a jelen legjobb LMBTQ zenéit” nyomták volna. A hajnali órákra a fellépőket is leszervezték. Úgy volt, hogy 1-kor egy Nina Von Chains nevű transznemű előadó lép majd színpadra a Lilike és Lauryn nevű formációval együtt egy „Travi show” keretében, majd negyed háromkor egy „Szexy pasik show” kezdődik, amit Kasza Roland énekes és „három szexi pasi” szolgáltat.

A városban eddig nem rendeztek hasonló rendezvényt, erre is csak LMBTQ-embereket és azok barátait várták, kikötötték, hogy a buliról képeket készíteni tilos, csak szelfizni szabad és a fellépőket fotózni. A Facebook-esemény leírásában viszont azt ígérték, hogy a buli még a főtéren is hallatszódni fog.

A Mi Hazánk sajtótájékoztatót tartott a szórakozóhely bejáratánál a buli előtti napon, kiállva a „vásárhelyi fiatalok LMBTQ érzékenyítése ellen”.

Baranyi László vármegyei elnök szerint „Márki-Zay Péter behódolt az LMBTQ-lobbinak”, és azt mondta, „az LMBTQ-felforgatók a gyerekektől a szivárványt már elvették, a gyerekeink jövőjét nem hagyjuk ellopni!” Balog Norbert helyi elnök is megszólalt, szerinte a városvezetés „behódolt annak a felforgató viselkedésformának, amit az LMBTQ fennhangon hirdet”.

Egyhangúlag jelentették ki, hogy minden törvényes eszközzel akadályozni fogják az ilyen jellegű tevékenységeket a településen.

Szerintük Hódmezővásárhely egy konzervatív, polgári város, ahol nincs helye az ilyesféle rendezvényeknek. Példának felhozták Pécset, ahol miután LMBTQ-jellegű bulikat szerveztek, „egy kisebb Pride is megvalósult”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató