2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

A csádi hatóságok 48 órát adtak a német nagykövetnek, hogy elhagyja az országot

A csádi hatóságok követelték, hogy Jan Christian Gordon Kricke Németország nagykövete 48 órán belül hagyja el az országot.

A csádi kormány felszólította a német nagykövetet, hogy hagyja el az országot, és 48 órát adott neki erre - derül ki az afrikai ország kommunikációs minisztériumának közleményéből.

A nagykövet kiutasításának oka az volt, hogy Kricke "tiszteletlenséget tanúsított az általánosan elfogadott diplomáciai normákkal szemben".

2021 áprilisában Idriss Déby, Csád sokáig hivatalban lévő elnöke belehalt az ország északi részén a lázadók elleni harcokban szerzett sebesüléseibe. A hadsereg ekkor bejelentette a parlament és a kormány feloszlatását, valamint egy 15 tagú átmeneti katonai tanács felállítását az ország irányítására. Az átmeneti időszakot másfél évre írták elő, majd ezt követően választásokat kellett tartani.

A tanácsot a 37 éves Mahamat Idriss Deby tábornok, az elhunyt elnök fia vezette. 2022. október 8-án a katonai tanácsot feloszlatták, és Mahamat Idriss Déby lett Csád ideiglenes elnöke.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató