2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

A Mi Hazánk is állít főpolgármester-jelöltet Budapesten

Dúró Dóra szerint az, hogy mégsem pártolnak el tömegek a Fidesztől, az egyrészt az ellenzék kritikája is, másrészt hogy a Mi Hazánk erősödni tudott, és nagyságrendileg közel kétszer akkora, mint egy évvel ezelőtt, a választások időpontjában volt, az mindenképpen egy elismerés. ,,Ennek ellenére azonban sokan nem is tudják, hogy létezik a párt vagy hogy a Mi Hazánk politikai szereplő: ez azt is mutatja, hogy nagyon lassan változnak meg a dolgok a politikában, másrészt azonban hogy még mindig egy növekedő potenciál van a pártban" – fogalmazott az elnökhelyettes.

A Mi Hazánk is állít főpolgármester-jelöltet

A budapesti választásokkal kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a Mi Hazánk mindenképpen szeretne főpolgármester-jelöltet állítani, emellett pedig minden kerületben polgármester-jelöltet is. Az ezzel kapcsolatos szervezeti felkészülés pedig már el is indult, a párt az önkormányzati választásra is nagyon tudatosan készül – szögezte le.

,,Az is egy minimum elvárás a magunk részéről, hogy minden megyei jogú városban elinduljunk, polgármester-jelöltünk is legyen illetve az összes vármegyében is állítsunk listát" – fogalmazott Dúró Dóra. A főpolgármester-jelölttel kapcsolatban azt mondta, néhány héten belül már nyilvánosságra tudják hozni a személyét, addig azonban semmilyen információt nem osztanak meg az illetőről.

Nem ideológiákkal, hanem konkrét ügyekre fókuszálva politizálnak

Az alapvetően ,,világpolgár" beállítottságú Budapest megnyerésével kapcsolatban Dúró Dóra úgy fogalmazott, hogy nem feltétlenül ideológiákban kell gondolkozni a következő időszakban, ,,bár nyilván egy pártnak van egy értékrendje" de a következő évek olyan kihívások elé fogják állítani az országot, amelyekre ,,nagyon értelmezhető válaszokat kell adni". A politikus a Mi Hazánk mostanában elért sikereit is annak tudja be, hogy alapvetően ügyekre koncentrálnak és nem a többi párttal foglalkoznak, ,,hanem az átlagos emberek mindennapi problémáival". A többi párttal pedig olyan szinten nem foglalkoznak, hogy teljesen önállóan indulnak, sem a Fidesszel, sem semelyik balliberális párttal nem indítanak közös jelöltet.

A háborúval kapcsolatos álláspontjuk változatlan

Dúró Dóra a háborúval kapcsolatban megismételte eddigi álláspontjukat, miszerint csak abban az esetben következhet be a béke, ha Ukrajna hajlandó lemondani a területeiről. Hiszen a szankciók nem működnek, a Mi Hazánk elnökhelyettese szerint az IMF – amely szervezet nem vádolható putyinista propagandával – erre az évre már az orosz gazdaság növekedését várja.

Nyilvánvaló tehát, hogy ezen a módon nem sikerült megroppantani az orosz gazdaságot, Kína pedig egyre nyíltabban Oroszország mellé áll – tette hozzá a politikus. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató