2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Kanadában törvénnyel védenék a drag queeneket a "sértő megjegyzésektől"

Egy kanadai politikus olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amely lehetővé tenné Ontario állam főügyészének, hogy büntethetővé tegye a "sértő megjegyzéseket" egy transzvesztita show 100 méteres körzetében, beleértve a gyerekeknek szóló úgynevezett transzvesztita mesedélutánt is. 

Ha elfogadják, az intézkedés egy futballpálya méretű "2SLMBTQIA+ közösségi biztonsági zónát" hozna létre a drag-show-k és más LMBT-rendezvények körül Ontarióban. Bárki, aki a zónán belül tiltakozik, 25 000 dolláros bírsággal (Közel 6 és fél millió forint - a szerk.) sújtható a jogszabály értelmében. 

"Minden homofób, transzfób megfélemlítés, fenyegetés, sértő fenyegetés, sértő megjegyzés, tiltakozás, rendzavarás és gyűlöletpropaganda terjesztése" törvényileg tilos lenne, ha a törvényjavaslatot elfogadják, mondta el kedden sajtótájékoztatón Kristyn Wong-Tam.

Wong-Tam, aki tavaly óta Toronto központját képviseli Ontario állam törvényhozó gyűlésében, az "ők/them" személyes névmást használja, és állítólag nem vallja magát binárisnak. 

A sajtótájékoztatón Wong-Tam mellett egy "varázsló", egy "boszorkány", két drag queen, két maszkot viselő, egy fehér nő, egy fehér férfi, egy gyermek és egy fogyatékkal élő ember volt látható.

"A drag-művészek az elmúlt évben Ontario-szerte fenyegetésekkel és megfélemlítésekkel szembesültek" - mondta Wong-Tam, az Ontario Új Demokrata Párt sajtóközleményében.

"Az  2SLMBTQI+ közösség tagjainak azt mondják, hogy nem lehetnek nyíltak és büszkék Thunder Baytől Hamiltonig, Guelphig, Stratfordig, Wellandig, Ottawáig, sőt Torontóig. Az Új Demokraták esélyt adnak, hogy megállítsák a gyűlöletet - még ma - azáltal, hogy elfogadják a magándemokrata törvényjavaslatomat." - tette hozzá. 

Kanadában a közelmúltban többször is volt már woke törvényhozás. Egy tavaly elfogadott új törvény előírja a szülőknek, lelkészeknek, tanácsadóknak, barátoknak és másoknak, hogy megerősítsék egy személy nemi identitását, nemi kifejeződését vagy szexuális irányultságát, különben börtönbüntetésre számíthatnak.  

Amerikában a drag show-k a radikális gender ideológia egyik kulcseleme. 2021-ben a PBS egyik gyermekműsorában Lil Miss Hot Mess drag queen és szerző énekelt, táncolt és olvasott fel egy könyvet a drag queenekről a 3-8 éves korosztály számára. A Smithsonian American Art Museum a nyáron "Pride Family Day" elnevezésű rendezvényt tartott, amelyen a 3 éves és annál idősebb gyermekek számára egy "kornak megfelelő" drag queen show-t mutattak be.    

Republikánus törvényhozók olyan államokban, mint Florida, Texas, Tennessee és Arizona, olyan törvényjavaslatokat terjesztettek elő, amelyek megtiltanák a gyerekeknek szóló drag-show-kat.  

A kanadai Manitobában élő Allison Kindle Pejovic alkotmányjogász szerint az ontariói törvényjavaslat "büntetné a szólásszabadságot és a tiltakozáshoz való jogot, amelyek mindkettő Kanada alkotmánya szerint védelem alatt állnak". 



Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató