2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Musk bírálta a Pentagon azon kísérletét, hogy "megtisztítsa" a Twittert a titkos adatok kiszivárogtatása után

A Twitter amerikai milliárdos tulajdonosa, Elon Musk élesen reagált azokra a hírekre, amelyek szerint a Pentagon megpróbálja törölni a közösségi hálózatokról az ukrán konfliktusról szóló "titkos" dokumentumokat tartalmazó bejegyzéseket.



Korábban a The New York Times című amerikai lap arról számolt be, hogy a Pentagon olyan kiszivárgott anyagokat vizsgál, amelyek az ukrán csapatok állapotát és az amerikai és NATO-terveket írják le az erősítésükre. Az akták az USA és a NATO arra vonatkozó terveit részletezik, hogy hogyan készítenék fel Ukrajnát egy Oroszország elleni tavaszi offenzívára.

A lap szerint az amerikai kormányzat tisztviselői azon dolgoznak, hogy a dokumentumokat eltávolítsák a közösségi médiából, de csütörtök estig nem jártak sikerrel.

"Igen, teljesen el lehet távolítani a dolgokat az internetről - remekül működik, és nem hívja fel a figyelmet arra, amit el akartál rejteni"

- írta gúnyolódva Musk a Twitter-fiókján.



Korábban Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a kiszivárogtatással kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta, hogy Oroszországnak nincs kétsége afelől, hogy az USA és a NATO közvetlenül vagy közvetve részt vesz a konfliktusban.

A NYT ezt követően arról számolt be, hogy állítólag egy újabb adag titkos amerikai dokumentum Ukrajnáról, Kínáról és a Közel-Keletről szivárgott ki az interneten. A kiadvány szerint több mint 100 dokumentum szivároghatott ki az interneten, és az incidensből származó kár becslések szerint jelentős.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató