2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

3-2-re verte a Paks a Ferencvárost

A Paksi FC 3-2-re győzte le a Ferencvárost az NB I. 26. fordulójában, és ezzel továbbra is őrzi a harmadik helyét. A címvédő Fradi előnye csökkent, miután az őt üldöző Kecskemét szombaton 3-0-ra legyőzte a Felcsútot.



Hullámvölgyben van a Fradi, ami egymás utáni ötödik tétmeccsén maradt győzelem nélkül.

A mostani bajnokin is jól kezdett a listavezető, Zachariassen góljával a 23. percben szerzett vezetést. Az előny nem sokáig maradt meg, a góllövőlistát utcahosszal vezető Varga Barnabás egyenlített a 36. percben, miután egy rontott 11-es után a kapuba lőtte a Dibuszról kipattanó labdát.

A félidőt kihúzták döntetlennel a csapatok, de a második félidő elején újra Varga következett, ezúttal már nem hibázta el a büntetőt, vezetett a Paks, de erre még gyorsan reagált a Ferencváros, két perccel később Botka talált kapuba, 2-2 lett az eredmény. A 66. perctől a Fradi emberhátrányban játszott, mert Abena megkapta a második sárga lapját is.

A Paks aztán egy látványos találattal döntötte el a meccset, a 70. percben Papp Kristóf húsz méterről eresztett el egy lövést, ami a felső lécről a kapuba pattant. Dibusz még a kezét sem tudta felemelni.

A veresége ellenére a Ferencváros még biztonságban érezheti magát, a második Kecskeméttel szemben hat pont előnnyel fordulhat rá a bajnokság utolsó hét fordulójára. A harmadik helyért élesebb a verseny, a 41 pontos Paks és a 40 pontos Debrecen küzdhet most érte. A szombati 3-0-s vereség miatt a Felcsút három ponttal leszakadt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató