2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Zaharova: a nyugatiak nem tudták rávenni magukat, hogy elítéljék a haditudósító elleni terrortámadást

A nyugati országok nem tudták rávenni magukat, hogy elítéljék a Vladlen Tatarszkij [valódi neve: Makszim Fomin] haditudósító elleni terrortámadást – írta szombaton Telegram-csatornáján Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

“A SZENTPÉTERVÁRI KÁVÉZÓBAN TÖRTÉNT ZaharovaPILLANATA ÓTA ELTELT HAT NAP ALATT EGYETLEN NYUGATI “BAJNOKNAK”, A MÉDIA SZABADSÁGÁNAK ÉS AZ ÚJSÁGÍRÓK BIZTONSÁGÁNAK EGYETLEN NYUGATI “BAJNOKÁNAK” SEM SIKERÜLT EGYETLEN SZÓT SEM SZÓLNIA, AMELY ELÍTÉLTE VOLNA EZT A MINDEN EMBERI MÉRCE SZERINT BORZALMAS KEGYETLENSÉGET, ÉS NEM FEJEZTE KI EGYSZERŰ EGYÜTTÉRZÉSÉT AZ ÁLDOZATOKKAL” – JEGYEZTE MEG.

A diplomata rámutatott, hogy éppen ellenkezőleg, olyan kijelentések hangzottak el, amelyek a “terrorizmus nyilvános igazolásának” nevezhetők, miközben a támadással vádolt Darja Trepovát a Nyugat áldozatként állítja be.

“A LIBERÁLIS KÉPMUTATÁS A NYUGAT POLITIKÁJÁT AZ ANTIHUMANIZMUS FUTÓSZALAGJÁVÁ TETTE. ELŐSZÖR SZÁNDÉKOSAN ELHALLGATTÁK VLADLEN TATARSZKIJ, DARJA DUGINA, OLEG KLOKOV MEGGYILKOLÁSÁT, A KÖVETKEZŐ LÉPÉS PEDIG A “ROSSZ” ÚJSÁGÍRÓK ELLENI ERŐSZAK IGAZOLÁSA. MINDEN JEL SZERINT NEM ÁLLNAK MEG” – ZÁRTA ZAHAROVA.

Tatarszkij április 2-án halt meg egy robbanásban, amely a Szentpétervár központjában, az Universzitetszkaja rakparton lévő kávézóban tartott rendezvényen történt. Több mint 40 ember megsérült. A Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság szerint a terrortámadást az ukrán különleges szolgálatok tervelték ki. Tatarszkij búcsúztatását szombaton tartották a moszkvai Trojkurovszkoje temetőben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató