2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Bejelentették a libsik: 2026-ig minden szerdán a zebráknál fognak vergődni

„Január óta minden szerda reggel itt vagyok” – mondja Kállai Kornélia, a Zebraszerda elnevezésű akció kezdeményezője. A pedagógus végzettséggel rendelkező, ám az oktatásban nem tevékenykedő, háromgyerekes édesanya Budatétény egyik forgalmas zebrájánál kezdte meg a Zebraszerdákat. A Zebraszerda lényege, hogy szerdánként reggel 7:30 és 8:00 óra között, tanárokat támogató demonstrálók állnak ki különböző feliratú táblákat feltartva az autósok elé, akkor, amikor azok pirosat kapnak a gyalogos átkelőnél.



 A félórás akció alatt minden résztvevő  farkasszemet néz az autósokkal, járókelőkkel, sokan dudálnak, integetnek az autóból. Akadnak azonban olyanok, akiket nagyon feldühít a Zebraszerda.

„Menjenek el kapálni!”, „Szégyelljék magukat”

- kapják az utasításokat...

„Azért csinálom, mert muszáj kilépnünk a saját buborékunkból, így juthatunk el szélesebb társadalmi rétegekhez” - mondja a szervező, aki szerint az már nem hatásos, ha a közösségi oldalán újra és újra felhívja a figyelmet a tanárok és a közoktatás méltatlan helyzetére, mivel ott csak azokhoz az emberekhez jut el az üzenet, akik egyetértenek vele.

Ami a Zebraszerdát illeti, úgy készülök, hogy ez egy hosszú távú történet, ami azt jelenti, hogy 2026-ig minden szerdán kint fogok állni a zebrán - ígéri Kállai.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató