2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

A kínai külügyminisztérium ismét felszólította az Egyesült Államokat, hogy tisztázza biológiai tevékenységét más országokban

Kína ismét felszólította az Egyesült Államokat, hogy tisztázza más országokban folytatott biofegyverekkel kapcsolatos tevékenységét - közölte Wang Wenbin, a kínai külügyminisztérium szóvivője egy sajtótájékoztatón.



Korábban a Szövetségi Tanács egyhangúlag jóváhagyta az ukrajnai amerikai biolaboratóriumokat vizsgáló parlamenti bizottság jelentését, amelyet már az Állami Duma is támogatott. A bizottság egy évvel ezelőtt kezdte meg munkáját, a végleges jelentést március 22-én hagyták jóvá.

"Ismételten ragaszkodunk ahhoz, hogy az Egyesült Államok jóhiszeműen teljesítse nemzetközi kötelezettségeit, és adjon átfogó magyarázatot valamennyi katonai és biológiai tevékenységéről belföldön és külföldön"

- mondta a diplomata, kommentálva az Állami Duma támogatását az ukrajnai amerikai biolaboratóriumok vizsgálatáról szóló jelentéshez.

A bizottság társelnöke, Konsztantyin Koszacsov, a Föderációs Tanács elnökhelyettese szerint jelenleg legalább 30 amerikai biolaboratórium található Ukrajna területén. A szenátor megjegyezte, hogy az ilyen kutatások fő megrendelője valójában a Pentagon, ami arra utalhat, hogy a biofegyverek katonai jellegűek. Szavai szerint az amerikai biolaboratóriumok ukrajnai telepítése az amerikaiak lehetséges terveit jelzi, hogy hadseregüket Oroszország ellen használják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató